Roletne, grilje i komarice

PREDNOSTI ROLETNI

Postavili smo pitanje: Što ugraditi ?, Grilje?, Roletne?, ili Venecijanere?. Konsultirali smo specijalistu i pitali za praktične savjete o zaštiti od toplote i hladnoće. Njegova uvjerljiva i jedina preporuka bila je aluminijske roletne sa integriranim komaricama. Zašto?
Danas znamo zašto i da nam je uistinu dao najbolje moguće savjete jer roletne ne samo da su efikasne protiv ljetnih vrućina, nego nas štite od zimskih hladnoća. Naučili smo da najveći dio toplinske energije se gubi upravo kroz stakla, koja sa spuštenim roletama stvaraju međuprostor koji onemogućuje gubitak 
topline i energije. Tek nakon ugradnje komarica shvatili smo da nema više komaraca, muha, mušica i ostalih koji su inače nemilice ulazili u naše životne prostorije. 

Uočene karakteristike roletni:

  • Zaštita od sunca
  • Zaštita od hladnoće
  • Zaštita od vjetra
  • Zaštita od buke
  • Zaštita od provale
  • Zaštita od neželjenih pogleda
  • Zaštita od kukaca,prašine i peluda

 

Termička izolacija je vrlo važna jer sprječava gubitak energije, smanjuje troškove električne energije i pomaže stvoriti ugodniji okoliš. Aluminijske roletne termičkim svojstvima izlaze u susret ekološkim specifikacijama za pravilnu izgradnju pasivne kuće. Proizvedene od aluminija i punjene poliuretanskom pjenom istovremeno nude toplinsku i zvučnu izolaciju. Aluminij je otporan i nekorodiran metal koji u kombinaciji sa kvalitetnom ispunom od poliuretana ljeti nudi termičku zaštitu od sunca i topline, a zimi od vjetra i hladnoće. 


Roletne vas štite od neželjenih pogleda, dok prirodno osvjetljenje i prozračivanje možete podesiti pomoću položaja roletne. Roletne se odlikuju laganim i tihim radom. Roletne od aluminijskih materijala dugotrajne su i zahtijevaju minimalno održavanje. Lako se mogu čistiti uobičajenim sredstvima za čišćenje.

 

Preuzmite katalog

Copyright © 2021 "Fenster System" by SneXhost. All rights reserved.